letthereberock

Valborgsmässoafton

Kategori: Allmänt

Idag är det valborgsmässoafton, alltså inte valborg som man brukar säga eller sista april om man nu säger det. Valborg är det nämligen imorgon, alltså dagen efter mässoaftonen. Så typiskt att vädret idag inte ska vara allt den bästa då det ser ut och bli fint imorgon och dagarna framöver. Vaknade upp till sol men sedan började det att regna. Nu kommer solen fram ibland men molnen dominerar som sagt. Klockan är ju bara runt tio så får hoppas att det blir någon förändring. Ska strax in till stan och se forsränningen och ikväll kommer Sanna och Rasmus hit. Då blir det grillning för hela slanten. Skål på er!
 
Valborg, fyra år sedan.
 
Jag och Allan
 
Amanda, jag och Allan i bakgrunden

Härligt härligt

Kategori: Allmänt

Men farligt farligt. Idag var det jätteskönt väder. Lagom vind och solen sken. Man ska dock vara försiktig, solen är lika stark som på sommaren sägs det.
 
Wilma och Tosse
 
Tosse
 
Spindel

Åååh...

Kategori: Allmänt

...SOPA! Nu har dom äntligen sopat upp allt grus. Så himla skönt! Har funtat på att köpa ett par inlines så det blir nog ett par sådana inom kort. Köpte ett hopprep i lördags på Stadium och tränade lite idag med det. Det är jobbigare än vad man tror, man får upp pulsen väldigt snabbt.
 
Snart valborg! Woop woop!

Hairspray

Kategori: Allmänt

Idag ska jag och mamma se bolandgymnasiets uppsättning av musikalen Hairspray på reginateatern. Det känns som alla de musikalerna man ville vara med i sattes upp efter man hade tagit studenten, såsom exempelvis Grease. Det är och kommer alltid vara min favoritmusikal då det var den första musikalen jag såg och som man har sett miljontals gånger. Det är inte bara musiken man fastnar för utan själva storyn och när den utspelar sig och där är ju Grease bäst då jag älskar 50 - tals temat på det hela. Minns att jag tyckte Danny Zuko (John Travolta) var så himla snygg och att jag var kär i honom.. Kunde man inte ha fått blivit född på 50 - talet och fått vara med om rock'n roll och hårdrocken när den kom. Hade varit as nice!
 
 
 

A Man Da

Kategori: Allmänt

Min bästa vän fyller år. Här kommer lite nostalgibilder på dig! Lyssnade på Bygsy Malone medan jag la upp dessa bilder. Tomorrow, So you wanna be a boxer, my name is Tallullah.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skrattmås

Kategori: Allmänt

När jag gick till tåget idag för att åka hem såg jag fullt med skratmåsar i svandammen och fick ett kort på två stycken måsar varav den ena satt på den andras rygg. Vet inte om de parade sig eller vad de gjorde. Sen såg jag änder sitta uppe i träden som finns i dammen. Det såg lite kul ut, har aldrig sett dem ovanför mark förutom när de flyger. Änderna här hemma finns inte kvar så dom måste ha flygit till ett bättre ställe där det finns mat.
 

Retriever

Kategori: Allmänt

Igår blev Wilma 9 barre. Det syns att hon är gammal nu, hon har massa grå päls vid nosen och munnen men till sinnet är hon fortfarande valp men kroppen orkar inte riktigt. Var hem till Amandas föräldrar idag och firade hennes födelsedag som är på tisdag. Saga har blivit så stor sen jag såg henne sist. Så mjuk i pälsen hon var!
 
Har typ fått en muskelbristning i axeln. Gör riktigt jävla ont!!
 
Bilderna är tagna idag.
 
Wilma, flatcoated retriever
 
Saga, golden retriever
 

Dansuppvisning

Kategori: Allmänt

Sådärja alla nära och kära. Helgen den 25-26 maj är det dansuppvisning kl 18.30 på Uppsala stadsteater. Går ej att boka biljetter ännu men det går nog inom kort.
 
Den här veckan har jag och Ida varit så sjukt effektiva i vår skrivning så vi visste inte riktigt vad vi mer ska skriva den här veckan då vi har checkat av det som skulle göras så imorgon tar vi ledigt. Kommer skriva lite hemma imorgon säkert men först blir det en tur till gränby centrum. Väldigt länge sedan man var där. Allan ska kika på nya skor och jag funtar på att kika på någon nice vårjacka. Blir nog inte en ny skinjacka den här gången då jag tycker att man blir så sjukt varm av att ha det på sig.

Mat/Träning

Kategori: Allmänt

Jag och Ida som jag skriver examensarbete med kom in på och diskuterade det här med mat och träning och att det är så mycket snack om det hela tiden. Människor idag verkar endast träna för att gå ner i vikt. Varför väljer man inte en träningsstil som man tycker är kul och sluta haka upp sig på vad man väger och endast fokusera på att förlora några kilon. Hittar man en träningsform som är rolig så går man garanterat ner de där kilona. Sen det här med vad man ska och inte ska äta. Jag säger såhär: du blir inte tjock av varken kolhydrater, fett eller protein. Man behöver allt av det här för att få i oss de vitaminer och mineraler som kroppen inte kan tillverka själv. Så nej, man blir inte tjock av smör, potatis, pasta eller vad det nu kan vara. Märker man däremot att man mår bättre av att utesluta kolhydratet så fine. Men det är så löjligt med de som anser att de blir tjocka av att ha smör på mackan. Ät regelbundet, alltså lite men ofta. Frukost, lunch och middag är de ultimata målen men de små målen i mellan är också viktigt. Variera kosten och unna sig kan man alltid göra utan att tro att man ska gå upp flera kilon. Anser att de som klagar på sin vikt är det första dom tänker att de ska sluta äta mat. Vad är det för skitsnack? Sen när du börjar äta kommer du bara att gå upp i vikt igen. Det finns ett ord som kallas motion. Ta cykeln istället för bilen till jobbet etcetera. Jag går från centralstationen till skolan varje dag och det tar cirka 15 minuter att gå. Har ofta fått frågan om varför jag inte tar bussen eftersom det finns bussar. Slöfockar säger jag bara! Om jag hade åkt buss skulle jag nog aldrig ha fått förfrågan om varför jag inte går istället.

Vårtecken

Kategori: Allmänt

Idag såg jag det första som jag anser vara ett vårtecken, nämligen tussilago. Jag och Allan var upp till eljusspåret för att slänga bort julgranen som har legat ett tag på balkongen och barrat och då hittade vi dem när vi gick längs grusvägen. Såg även en liten spindel och en nyckelpiga. Har även bakat en citronkaka idag som blev ganska god. Dock var den inne i ugnen för länge men samtidigt då tog jag ut den 10 minuter före än vad receptet sa. Man ska inte lita på recept fullt ut har jag kommit fram till.
 

Muppsala

Kategori: Allmänt

Back on track i Uppsala igen. Märktes direkt när man klev av tåget då man fick höra så kallad "musik" av de som alltid sitter under tunneln och spelar dragspel eller trummar. Gud så skönt det har varit att slippa staden och dess trafik som man bara blir stressad utav i en hel månad. Så ja, man kan definitivt kalla Uppsala för Muppsala.
 
Igår började jag och Ida köra igång med vårat examensarbete som då behandlar området läromedel för läs och skrivinlärning. Så idag satt vi mellan 9 - 14 och körde stenhårt. Det här kommer att gå kanonbra då vi känner oss ganska lugna och säkra på det vi ska skriva om.
 
Operation för Allan imorgon!