letthereberock

And all that jazz

Kategori: Allmänt

Idag startar jazzdansen. Som man har längtat! Samma dag och samma tid som förra terminen.
 
Har fått veta att jag har hamnat i en årskurs 1 på Gredelbyskolan på min VFU. Det var det jag behövde också, har inte en susning om hur man arbetar i en etta. Så vecka 10-13 kommer jag att vara där.
 
Är det föresten regn man ser ute? Usch så trist..

Have you met Helge?

Kategori: Allmänt

Detta inlägg tillägnas åt Mikael Heljestrand, även kallad Helge. So ladies, here he is! Suit up!
 
 
 
 
 
 
 

Hobbit

Kategori: Allmänt

Var och såg på Hobbit3D igår med Allan och hans mamma. Den var sådär faktiskt. Sagan om ringen filmerna är mycket bättre då den här filmen innehöll allt för mycket action men visst var den vacker i grafiken etc.
 
Kvällens middag: oxrullader med fetaost, creme fraiche och champinjoner. Till detta blev det potatispuré, sallad och hemmagjord sås som endast bestod av creme fraiche, köttbuljong, rödvin och dragon. MUMS! Vi drack ett rött vin igår kväll och till middagen idag som heter Zinfandel CLINE från Californien. Godaste röda vinet jag någonsin druckit. Så alla vinälskare, köp den!
 

Spökägget

Kategori: Allmänt

Läser ur boken spökägget som är en bok för blivande/nuvarande pedagoger som handlar om ett tematiskt arbete som har gjorts i en årskurs 1. Det hela går ut på att ett spöke föds ur ett stort ägg och det leder till det ena och det andra. Barnen börjar skriva frågor till detta spöke och en elev hade så mycket frågor till spöket och spöket frågar tillbaka: syskon, vad är det? Brorsor, vad är det? Denna elev svarar: du undra va brorser ock syskån är brosor är mera år. syskan är mindre år. Tyckte det var ett kul svar hehe.
 
Träffade Amanda idag. Vi fikade uppe i gränby, det var mysigt! Nya kursen startar imorgon. Wei!

INXS

Kategori: Allmänt

Varför i helvete rent ut sagt har ingen presenterat mig för gruppen INXS??? Pappa, vet du vilka det är och om du gör det why why? Dom är ju hur bra som helst!! Har hört en låt med dom men hallå? Finns tusen andra bra!
 
 
 
 
 

Förkyld

Kategori: Allmänt

Förkyld igen? Brukar aldrig vara sjuk! Det kom som ett brev på posten idag. Har känt att det har varit lite slemmigt i halsen två kväller i rad men idag kom den. Får se hur mycket den breder ut sig, hoppas verkligen man slipper hostan! Tenta imorgon, huvva!
 
Ni som älskade barnprogram och kanske fortfarande gör, minns ni programet Williams önskestövlar? Sitter och tittar på barnkanalen och då visas det programet. Minns att man tyckte att det var jättebra! Stövlar som fixar allt!
 

AUO3

Kategori: Allmänt

Har äntligen fått tillbaka och bliviti godkänd på den uppgiften som var tvungen att bli avklarad innan den 21 januari för att jag skulle få påbörja den kurs jag sökte inför denna termin. Så nu på torsdag är det tenta i identitetsformering och flerspråkighet. Känner mig rätt less på den kursen just nu så det ska bli skönt att tenta av den. Sen på måndag börjar alltså kursen auo3, som innehåller både vfu och examensarbete. Bara ett år kvar på utbildningen. Ska bli skönt att börja jobba sen, är less på att plugga.
 
Gammelkatten Tosse
 
 
 

Soffa

Kategori: Allmänt

Ny soffa köpt! Är riktigt nöjd och den är så skön och hård som det ska vara helt enkelt.
Imorgon blir det jobb i en femteklassare.
 
Soffan
 
Rocky
 

Soffor till salu

Kategori: Allmänt

http://www.blocket.se/uppsala/Soffor_44732642.htm?ca=10&w=1

Skolstart

Kategori: Allmänt

Klockradion ringer 5.40, gick och la mig 22.45 och somnar inte förens cirka 1. Vaknar från och till under natten. MEN! Skönt med någorlunda rutiner igen. Har sovit till minst 9 varje dag under hela lovet vilket inte är så vanligt.
 
Att vara lärare kommer att bli jättekul då jag gillar att organisera. Det gäller självklart också när en elev förstår ett innehåll och tycker att det är roligt. Läraryrket har aldrig varit mitt drömjobb utan det jag snarast skulle må bäst av är att få arbeta med djur och natur. Därför är det viktigt för mig att jag kommer att få undervisa i NO och lära ut mina kunskaper till eleverna så att de får använda sin kreativa förmåga att exempelvis undersöka växter och djur. Att få vara ute i skogen och finna dessa arter och sedan arbeta med det på ett så roligt sätt som möjligt. Nu handlar inte NO bara om biologi utan även fysik och kemi som också är en höjdare. Fast ja, biologi är roligast!
 
 

Klimat

Under 1900 – talet trodde man inte på vad forskarna sa om utsläppen. Förnekelse beteende, framförallt på 80 – 90 talet.

Idag tror man på forskarna och förändrar sig lite grann genom att exempelvis äta vegetariskt en gång i veckan. Det måste ingå i allas uppdrag att tänka på miljön.

I Sverige är vi 1 promille, men vi släpper ut 2 promille. Alldeles för mycket, även om vi släpper ut lite jämfört med vissa andra länder.

Faktorer som påverkar klimatet utan mänskligt agerande
* solen (strålningsbalansen). Den pulserar och olika mycket energi från solen år från år
* el nino och la nina
* vulkanutbrott. Spyr upp partiklar ända upp i stratosfären. Stannar där ett par år och gör klimatet kallare.

När det blir varmare ökar avdunstning, på så sätt får vi mycket nederbörd.

Vi släpper både ut mörka och ljusa partiklar. Växthusgaser som driver åt det varma hållet, partiklar som kyler ner vårt klimat. Om vi exempelvis skulle sluta förbränna olja och kol så försvinner partiklarna och det varma stannar kvar vilket då kommer leda till ännu varmare klimat.

Om det skulle bli 6 – 7 grader varmare på jorden så är det tack och hej med mänskligheten och 80 % av alla växter och djur.

Vattenånga och koldioxid i atmosfären ”kompletterar” varandra. Om man tar bort koldioxiden blir det mindre vattenånga.

När vi har kalla vintrar är det milt i norra Amerika och vice versa. Det är vi som ska ha det kallt, det är det normala.

Stor risk att all is kommer att smälta helt på arktiskt på sensommaren à varmt vatten à varmare klimat.

Alla klimatmodeller har en sak gemensamt, vi vet inte vad som kommer att hända om det blir varmare och varmare.

På 1 timme ger solen energi motsvarande av vad jordens befolkning använder under ett helt år. Förstå om vi skulle kunna ta upp den energi och använda den!!!?

Just nu är det gröna alternativet dyrare, därför väljer folk inte detta även då de är medvetna om miljön.

Förändra beteende: exempelvis hur vi transporterar mat och bygger hus. Men det är mycket svårare att förändra det vi äter.

Antalet flygresor måste minska markant. Tåg är det bästa alternativet.

Nötkött och torsk är dåligt att äta pga växthusgasutsläppen. Bra alternativ är exempelvis soja, bönor och vete.

Att låta djuren leva på ett naturligt sätt är bättre för miljön.

Leta efter MSC märket när ni köper fisk. Menas att den är fångad där den inte är utrotningshotad.

Rata utländskt kött, ät svenskt! Mindre än hälften av den mat vi äter är svenskt. En orsak till detta är att vi är med i EU.

Ekologiskt är bättre alternativ, men ”förmultnar” snabbare än besprutade varor.

25 % av alla mat slängs och cirka 50 % av mat som tillverkas köps/äts inte.

Att åka el – moped mellan Ystad till Haparanda kostar ungefär 30 kr.

500 kr bensin, av detta är endast 10 kr energi. 490 kr åt pipan.. detta resultat blir inte densamma med el moped, utan mycket mer energi för pengarna.

Årets första träningspass

Kategori: Allmänt

Blev lite styrketräning idag innan maten. Känns riktigt skönt nu, var helt skakis efteråt. Har även fått veta att jag är villkorligt antagen till allmänt utbildningsområde 3, kursen då man skriver examensarbete på cirka 30-40 sidor. Funderar på att skriva något inom idrottens värld, exempelvis hur undervisningen i idrott egentligen ser ut gentemot vad som står i läroplanen då den har fått dålig kritik på sista tiden.
 
Köpte en ny mobil förra veckan, samsung galaxy s2. En vit jäkel. Så himla bra gentemot min förra som pappa fick ta över.