letthereberock

Poäng

Kategori: Allmänt

Jag hade stora förhoppningar om "rock of ages" så därför tänkte jag att den säkert kommer att vara dålig för det. Men det var den inte. Den var faktiskt bra, framförallt musiken. MEN! Ena tjejen som var med passade inte alls in!! Det är en rockfilm, och visst hon kunde sjunga men vad fan! Hennes röst var riktigt mesig och hade passat bättre in i "high school musical" filmerna. Hon lät ungefär som Gabriella Montez från dom filmerna. BLÄ!
 
Sitter på balkongen med att glas rött vin i handen och solen skiner ännu. Kan det bli bättre?

Rock of ages

Kategori: Allmänt

Bio ikväll med Amanda, Jenny, Agnetha och Therese. Ska bli riktigt kul! Känns som det var längesedan gänget gick på bio. "Rock of ages" är en, ja vad ska man kalla det? Det är inte direkt en musikal på det viset men lite av en musikfilm iaf och med sån musik jag och Amanda gillar. High five för det!
 
Ska nu sitta och stryka under i min florabok om vilka växter vi har sett ute i fält. Bara i gräsarter, poaceae tror jag vi är uppe i cirka 20 stycken.
 

Siggefora

Kategori: Allmänt

Måste tåg ha sommartider? Nog för att upptåget som går norrut går sällan mitt på dagen och på kvällarna. Men nu går tågen hela sommaren som om det vore helg! Inte okej. Fick ta 6.50 bussen in till Uppsala imorse för att hinna med bussen från skolan som tog oss till siggefora. Vi spenderade vår dag där, 9-16. Det har varit riktigt härligt att få vara ute i så många timmar. Sen att nyckla fram växter är en annan grej. Grymt svårt är det! Håller på att skriva en lista på datorn med alla blommor vi ser/har sett, samt vilken familj dem tillhör.
 
Imorgon är det äntligen fredag. Behöver vila huvudet lite känner jag!

Floristik

Kategori:

Idag började kursen floristik. Det är ute exkursioner hela två veckor nu och idag hade vi inte tur med vädret! Fy vad det har regnat. Men som tur var så är våran lärare rätt skön så istället för att gå till västra eriksberg så gick vi till stadsskogen och plockade på oss blomväxter. Sen gick vi tillbaka till labbsalen och nycklade fram vad vi hade funnit. Det är inte världens lättaste grej då man inte vet vad vissa saker är för något ens.
 
Det finns 12 blomväxtfamiljer:
 
Gräs - poaceae
Halvgräs - cyperacea
Tågväxter - juncaceae
Ranunkelväxter - ranunculaceae
Nejlikväxter - caryophullaceae
Korsblommiga, kålväxter - brassicaceae
Rosväxter - rosaceae
Ärtväxter - fabaceae
Strävbladiga - boraginaceae
Kransblommiga - lamiaceae
Flockblomstriga - apiaceae
Korgblommiga - asteraceae
 

Shopping

Kategori: Allmänt

Har varit en liten shopping dag idag. Har införskaffat blomlådor + blommor, myggnät, insektsracket (el), parasoll etc. Blomlådorna och parasollet är från rusta, fick två stycken för 99 kr. Blommorna är köpta på plantagen, myggnät och racket är från öob. Fann även en billig skiva med Toto på öob så den köpte jag också.
 
Imorgon startar floristik kursen, kommer då att få lära oss en massa växter och vilka familjer de tillhör. Även hur man nycklar fram växter genom att använda en florabok.
 
Balkongen

Trevlig midsommar

Kategori: Allmänt

Hoppas ni har haft/har en trevlig midsommar!
Min dag bestod utav utflykt till Hammarskog då vi gick tipsrunda, åt sillmackor och gick runt lite. Mamma köpte även lotter, vann två stycken underlägg till kastrull och stekpannor. Amanda kom sedan hem till oss och vi både åt och drack gott. Skagen toast till förrätt, grillat till middag och jordgubbar och glass till efterätt. MUMS!
Jag, Rasmus & Sanna i Hammarskog.
 
 

Sol

Kategori: Allmänt

Dagen har bestått till största del soligt väder. Var ut till hammarskog med kursen, så har varit ute i 5 timmar idag. Riktigt härligt! Fick även tillbaka tentan som gjordes igår, 46 poäng av 52. Sjukt nöjd! På måndag börjar floristik delen, och imorgon är det midsommar :)
 

Inställt

Kategori: Allmänt

Har pluggat i princip hela dagen förutom då jag var till Uppsala en sväng och handlade inför midsommar. Tänkte passa på att göra det nu så man inte är ute i sista sekunden, kan tänka mig att det är fullt med folk överallt då. Var till ö&b, bolaget och coop.
 
Skulle nu på kvällen åka in med tåget för jag & Amanda skulle träna powerstep men det var inställt så fick hoppa på bussen istället. Amanda ringer mig precis när bussen kör iväg och säger att passet är inställt. Så det var bara att kliva av och traska hem igen. Körde dock 25 minuters styrkepass hemma istället.
 
Tenta imorgon på faunistikdelen.

Repetition

Kategori: Allmänt

Både halva fredagen och idag bestod utav repetition av alla djur vi har gått igenom under kursens gång. I fredags gick vi igenom däggdjur, evertebrader och grod & kräldjur. Idag gick vi igenom fåglar och fiskar. På onsdag är det tenta, jippi! En ledig dag till att plugga imorgon. Känns som att det kommer att bli omtenta för min del. Det är för mycket i huvudet just nu!

När kommer sommarvärmen undrar jag? Nog för att jag inte gillar när det är för varmt men det kan väl åtminstone vara sol och lite över 20 grader!?

Fågelskådning

Kategori: Allmänt

Började med att jag klev upp kl 5 på morgonen hos mormor och morfar. Sedan ner till stan där jag träffade Atia kl 5.40. Vi skulle på fågelskådning längs fyrisån! Hon hade ingen cykel så jag fick skjutsa henne hela vägen vilket gick riktigt bra då det bara var en plan grusväg. Riktigt träningspass fick jag! Vi stannade på fyra olika ställen längs vägen. Vi både såg och hörde det ena och det andra. Bofinken hörde man vid varje ställe, dock så hörde vi aldrig lövsångare konstigt nog som är den vanligaste fågeln i Sverige.

Ikväll kommer Sanna och Rasmus hit, ska käka lite pizza och förmodligen se film eller spela nåt spel. Trevligt!



 

Ulva kvarn

Kategori: Allmänt

Idag var vi som har faunistik ut till ulva kvarn. Vi letade evertebrater både på land och i vattnet. Det hittades en hel del! Marie fan dock detta som ni ser på bilden, spindelägg inuti ett träd. Själva spindel fanns också där men den spelade död när vi höll på med trädpinnen.



Plugg

Kategori: Allmänt

Har idag bara ägnat min tid till att plugga och städa. Har hunnit med en film nu på kvällen också, Rambo First blood part two.

Detta har jag pluggat på: cirka 125 st fågelarter + 12 st fågelsång, 50 st fiskarter, 30 st däggdjur och 30 evertebrater. Fågelsång jag kan nu är: blåmes, bofink, näktergal, kattuggla, talgoxe, ringduva och koltrast. Fåglarna som väcker en tidigt på morgonen, runt 4-5 tiden, de är definitivt koltrastar.

Boken som jag har köpt. Mycket bra bilder i den plus en skiva med allas fågelläten.


Koltrast

Trolltrappan

Kategori: Allmänt

Utflykt idag till "trolltrappan" med mamma, pappa, Rasmus, farmor och farfar. Det här var ett ställe som fanns med i boken "hitta uppland". Det var väldigt svårt att hitta eftersom det inte fanns några skyltar utsatta om vart trolltrappan fanns utan vi gick använda våra kartkunskaper.
Första kom vi till en lien grusväg som hade en bom. Vi passerade den och gick på en lång grus/jordväg. Då vi hade gått 2 km rakt in i skogen så insåg pappa att vi hade gått för långt och vi fick gå tillbaka. Vi fann en stig som kunde vara vilken som helst egentligen eftersom det inte var skyltat. Pappa såg då prickar på träden som ledde oss fram. Efter ett tag in på stigen fann vi trolltrappan.

Går för tillfället inte att ladda upp bilder. Har haft problem förr. Kommer så småningom!

3-års dag

Kategori: Allmänt

Idag firar jag och Allan tre år tillsammans. Detta gör vi med att äta en tre-rätters middag.
Förrätt: Avocado med räkor, creme fraiche & stenbitsrom.
Middag: Tacogratäng
Efterrätt: Glass med jordgubbar

Skolan handlade idag om fiskar och grod- och kräldjur.

Floristik och faunistik

Kategori: Allmänt

Idag började sommarkursen "floristik och faunistik". Vi bestämde oss för att börja med faunistik.
Första föreläsningen handlade om fåglar, och då ska vi kunna 125 arter, varav 20 av dessa kommer på tentan. Sen ska vi lära oss olika fågelläten, varav 2 kommer på tentan. På eftermiddagen hade vi föreläsning om evertebrater (flercelliga och ryggradslösa djur). Evertebratgrupper består utav: svampdjur, plattmaskar, ringmaskar, blötdjur och ledjur såsom kräftdjur och insekter. Cirka 86% av alla leddjur är insekter, och det finns mest skalbaggar av alla insekter. Ett museébesök om däggdjur hann vi med också. Väldigt rolig dag men lång, 9-17. Intensiv kurs kan man väl lugnt säga!

Desperate Housewives

Kategori: Allmänt

Måste bara säga det att det var sista desperate housewives avsnittet någonsin idag! Tråkigt! Men dock ett väldigt bra avslut!!

Sjung om studentens lyckliga dagar

Kategori: Allmänt

Idag var/är det studenten i Uppsala. Grattis på er!
Var iväg och tog bort tejpen från mitt finger idag på vårdcentralen. Hon sa att såret såg bra ut men behövde ha silikonplåster på i en vecka så att de inte skulle bli infekterat.




Jag på studenten 2009

Piano dag

Kategori: Allmänt

Kunde absolut inte sova inatt, inte Amanda heller. Hon berättade varför: Fullmåne! Det säger ju allt!
Vi var och tränade afro idag. Passet var sådär, lite mer tempo hade varit skoj och inte steg på både höger och vänster sida --> man tröttnar på steget.

Satt och spelade en massa piano idag, lärde mig låten Alone med Heart. Riktigt bra låt! Men dock från ultimateguitar.com. Fick hem Majas Alfabet plus noter till sångerna så nu blir det till att öva!


Filmdag

Kategori: Allmänt

Igår var en riktigt lyckad kväll. Började med en middag hemma hos Amanda, sedan ner till stan i Helges bil. Vi gick till bullit och ja vi kom in. Trodde det var 23 års gräns där? Det var dock inte så lyckat där med drickat. Helge beställde en 7up, men när han smakade var det bubbelvatten. Amanda beställde en gin & tonic. Bartendern hällde upp halva glaset med gin och letade som tusan efter schweppes men fann ingen utan tog också bubbelvatten i drinken, istället för att berätta att de inte hade något. Dåligt tycker jag!

Idag blir det film och läsning av "sagan om isfolket".

Regnet det bara öser ner

Kategori: Allmänt

Idag regnar det nå otroligt mycket. Fast det behövs för det var ju ett tag sedan det regnade.
Eftermiddag/kväll ska jag spendera min tid med Amanda och Helge. Käka lite gott och sedan in till stan, kanske till bullit (om vi kommer in).

Igår köpte jag mig en ny mobil, Samsung 19001 Galaxy S. Min andra var så seg så jag tyckte att det var dags med en ny. Allan köpte i onsdags den senaste Samsungen, riktigt cool är den.


Mammas födelsedag

Kategori: Allmänt

Idag är det mammas födelsedag, hon blir 41 barre! Grattis!
Även första inlägget på bloggen. Tänkte dock inte ta detta seriöst utan bara skriva lite då & då om framförallt det jag lär mig under lärarprogrammet, blir min femte termin i höst och har bara tre terminer kvar.
Nästa vecka börjar sommarkursen som heter "floristik och faunistik". Ska bli mycket spännande!! Den här terminen läste jag kursen "naturvetenskap för nyfikna", då  jag har lärt mig väldigt mycket, främst kemi men även biologi och fysik. Det roligaste var nog att vi fick lära oss att exempelvis gurka är en frukt, ett bär till och med! Det ni!

Allan, "letthereberock" är ju en acdc låt. Men det stämmer så bra med allt annat.  LET THERE BE ROCK!


Angus Young

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt